Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Τελικα ποιος κοροιδευει ποιον ?
Ο αποτυχων παραιτηθεις , επαναπροσλαμβανεται για να δωσει τις λυσεις που δεν ηξερε να δωσει οταν ηταν στα πραγματα.
Αυτοι πρωτα θα μας τρελανουν και μετα θα μας πεινασουν...
Ισως οχι ,υποχρεωτικα, με αυτη τη σειρα.
Ουδεν αλλο σχολιον
Επιβεβαίωση στήριξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, στο πλαίσιο της κοινής τους σύσκεψης υπό τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης και κινήθηκε σε θετικό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε παράταση της θητείας της κυβέρνησης, πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον Γιώργο Καρατζαφέρη και αντίθετο τον Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να μη βγάζει την ουρά της απ έξω, όταν έρχεται η ώρα των δύσκολων αποφάσεων.
Από τη ΝΔ, επισημαίνουν πως η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν άμεση, τονίζοντας πως δε συγκυβερνά και πως όλοι γνωρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που έχει εσωτερικά προβλήματα.
Ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ένα κείμενο με πολιτικές θέσεις, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν και μέτρα, με τα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ διαφώνησε.
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και εκλογής με λίστα, κάτι το οποίο απέρριψε ο κ. Σαμαράς.
Αμέσως μετά ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν με τον Τσαρλς Νταλάρα, μια συνάντηση, το ενθαρρυντικό κλίμα της οποίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο κ. Νταλάρα.
Ετικέτες
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ,
ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η έφοδος του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, με την οποία διεκόπη η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Για τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, ενώ ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ επιχειρεί διά της βίας να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω. Σκληρή είναι η απάντηση του Περισσού που χαρακτηρίζει «ταξικό παράσιτο» τον ΣΕΒ, για τον οποίο το ΠΑΜΕ σχολιάζει πως αποτελούν μία σάρκα και μία ψυχή με τη ΓΣΕΕ.
Τους εκπροσώπους εργαζομένων, εμπόρων και βιοτεχνών δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τάχθηκε ενάντια σε μία οριζόντια περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, η Συνομοσπονδία εγκαινίασε κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει και του διαλόγου με τους εργοδότες για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος, δεν συζητά επ ουδενί το μισθολογικό κόστος και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς οι μισθοί δεν ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, δεν συζητά ούτε την κλιμακωτή μείωση μισθών, ενώ συζητά οτιδήποτε αφορά το μη μισθολογικό κόστος.
«Μας ζητήθηκε να επανέλθουμε δυναμικά στον διάλογο και να βοηθήσουμε με προτάσεις, όπως το 2010, που σώσαμε τον κατώτερο μισθό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, μετά την συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι πρέπει και τώρα να κάνουμε προτάσεις για να περισώσουμε τον κατώτερο μισθό και επισήμανε ότι εξηγήσαμε πως το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν συνδέεται με τον 13ο και τον 14ο μισθό και πολύ περισσότερο με το ύψος του κατώτερου μισθού.
«Ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και οφείλουμε να συμφωνήσουμε» είπε από την μεριά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι είναι «ουτοπία η σύνδεση των μισθών με την ανταγωνιστικότητα». Ο κ. Κορκίδης είπε, επιπλέον, ότι «προϋπόθεση για τον κοινωνικό διάλογο είναι ο σεβασμός εκ μέρους της κυβέρνησης των συμφωνιών των κοινωνικών εταίρων, αλλιώς ο διάλογος δεν έχει νόημα».
Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, επιστολή σε απάντηση δικής του με την οποία τον ενημέρωνε, ότι δεν θα προσέλθει στη συνάντηση που είχε προσκληθεί στο πλαίσιο των συναντήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους κοινωνικούς εταίρους:
«Η πρωτοβουλία που ανέλαβα για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων με τους κοινωνικούς εταίρους, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία, εκφράζει, ακριβώς την διαχρονική θέση μου υπέρ του διαλόγου εργαζομένων και εργοδοτών και της αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων. Πιστεύω στον κοινωνικό διάλογο, σήμερα ακόμη περισσότερο, για να βρεθούν οι αναγκαίες και κοινά αποδεκτές λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι, ιδιαίτερα τις στιγμές αυτές, οφείλουν να σταθούν όλοι, με την ευθύνη που τους αναλογεί, στο ύψος των περιστάσεων.
Προσβλέπω και αναμένω, πραγματικά, την επιτυχή κατάληξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεών σας. Εύχομαι να επιδειχθεί η αναγκαία ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές. Ο θεσμικός ρόλος των κομμάτων, εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό, είναι καθοριστικός όχι απλά στην νομοθέτηση προτάσεων, για τις οποίες αγωνιούν οι κοινωνικοί εταίροι, αλλά είναι καθοριστικός και στην υπεύθυνη συμβολή στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται. Οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν σε κανένα αποφυγή ενός διαλόγου με κριτήρια προσχηματικά».
Εντονες και σκληρες ηταν οι θεσεις που εξεφρασαν τα εμπλεκομενα πολιτικα κοματα και οι θεσμικοι παραγοντες.
Χαρακτηριστικη ηταν η θεση του ΛΑ.Ο.Σ.
"Ενω οι κυριοι του ΠΑΜΕ μπουκαρουν στα γραφεια της ΓΣΕΒΕ κανουν οτι συμαπριστανται στους εργαζομενους του ΑLTER και παριστανουν αριστερα και δεξια τους φιλολαικους , για τους απολυμενους του 902 και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ κανουν το παγωνι.... Κομμουνιστικος φαρισαισμους."
Προς το παρον , παντως, οι συνομιλιες βρισκονται σε αδιεξοδο.
Αν και η διεξοδος θα ειναι , οπως ολα τον τελευταιο καιρο , εις βαρος των εργαζομενων που θα κληθουν να κουβαλησουν στις ηδη ταλαιπωρημενες πλατες τους , ολη την φοροκλοπη των 30 τελευταιων ετων.
Ετικέτες
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ,
ΠΑΜΕ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)