Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009


Το νεο μουσειο της Ακροπολης δεν πρεπει να ειναι ενα κοσμημα στην πολη της Αθηνας και μονον. Πρεπει να ειναι ενα κοσμημα στην μνημη και την αισθητικη μας. Επισκεφθειτε το με τα παιδια σας , μιληστε τους για οτι βλεπετε. Εχει γινει υπεροχη δουλεια , συγχρονη , και αξιζει την τιμη μας. Καντε το κομματι της ζωης σας.

Πανικος στα τηλεοπτικα καναλια της χωρας μιας και οι απολυσεις με τον μανδυα της εθελουσιας εξοδου σηματοδοτουν εξελιξεις τουλαχιστον αντεργατικες . Η εθελουσια εχει δυο προσωπα.

1. Αυτο που συμφερει μερικους εργαζομενους οι οποιοι ειναι ηλικιακα κοντα στην συνταξη αλλα , παραλληλα, αφηνει περιθωρια στους εργοδοτες για περαιτερω απολυσεις στην συνεχεια , αν τα "κουκια" δεν τους βγουν.

2. Και το αλλο προσωπο , με τους εργαζομενους που δεν θα δηλωσουν εθελουσια εξοδο αλλα θα επικρεμαται , ποιος ξερει για ποσο καιρο ακομη , πανω απο το κεφαλι τους η απειλη της απολυσης.
Παρ'ολα αυτα ακουμε για μεταγραφες και μισθους εξωπραγματικα προκλητικους . Και οσον αφορα στην μειωση μισθου που δεχθηκαν να υποστουν καποιοι μεγαλοσχημοι μη τσιμπατε. Οταν επαιρναν 30.000 Euros τον μηνα και τωρα συμφωνησαν να παιρνουν 27.000 δεν θα πεινασουν κιολας. Αυτοι που θα περασουν πολυ δυσκολα θα ειναι οι εργαζομενοι των 1.500 Euros που και στις δυο επιλογες (αποδοχη ,η μη της εθελουσιας) ειναι οπως παντα οι μονιμα χαμενοι μιας και θεωρουνται αναλωσιμοι.