Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011



Τεσσερα χρονια μετα το ξεσπασμα της ...παγκοσμιας οικονομικης κρισης και τωρα βρισκομαστε μπροστα στο ενδεχομενο ενος νεου ακομη πιο καταστροφικου κραχ.
Οι συνθηκες κοινωνικης πτωχευσης και δυστυχιας που κυριαρχουν πλεον και στις πιο ανεπτυγμενες οικονομιες ειναι πρωτοφανεις. Στα 45 εκατομυρια φτανουν στις Η.Π.Α. οι ανθρωποι που δεν πεθαινουν της πεινας χαρη στα κρατικα κουπονια διατροφης. Το 50 % αυτου του αριθμου ειναι παιδια και το 20 % υπερηλικοι.Ο αριθμος αναμενεται να διπλασιαστει τα επομενα χρονια. Οι οικονομικοι αναλυτες ονομαζουν αυτο το φαινομενο " jobless recovery" δηλαδη ανακαμψη χωρις δουλεια και απολαβες.Στην Ευρωπη ο αριθμος οσων ζουν απο συσσιτια υπερβαινει τα 63 εκατομυρια. Την ιδια ωρα οι εργαζομενοι εχασαν οτι ειχαν κερδισει απο τα τελη του Β παγκοσμιου πολεμου μεχρι χτες. Η ανεργια καλπαζει ενω οι εργατικες αμοιβες εχουν αποσπαστει απο τις αναγκες διαβιωσης και δεν εξασφαλιζεται το ψωμι της οικογενειας. Στις χωρες της ευροζωνης πανω απο 12,5 εκατομυρια ανθρωποι βρισκονται υπο καθεστως δουλειας μεσα απο κυκλωματα δουλεμποριας. Ο "τριτος κοσμος" μετακομισε οριστικα πλεον στην καρδια του "πρωτου κοσμου" με ορους απανθρωπης εκμεταλευσης και μαζικης εξαθλιωσης σε πρωτοφανη επιπεδα.Ενα φαινομενο - δημιουργημα που σκοπο εχει να ισοσκελισει προς τα κατω ,φυσικα, τα δικαιωματα και την ποιοτητα ζωης που ειχαν καταφερει να εχουν οι εργαζομενοι σε αυτον. Επισημως σκλαβοι, λοιπον , στην σφιχτη αγκαλια της Ευρωπης που ,λεμε τωρα, η οικονομια της κλονιστηκε απο μια ομαδα νεαρων golden boys που εδιναν ανεξελεγκτα δανεια σε απορους για να παιρνουν τα bonus.... (λεμε τωρα...).
Ιδανικη ευκαιρια ομως για Γιωργηδες και Αντωνηδες να θαψουν δικαιωματα και ζωες παριστανοντας ο ενας το δεκανικι του αλλου.