Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Eρχεται η αφέντρα της Ευρώπης !! Κατεβάστε τα !! Ράους !!

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 - 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012. ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012. Εεεεερχεται , έεεεερχεται η Ανγκελα στην Αθήνα ! Μέρα κι' αυτή που διάλεξε η Μέρκελ να επισκεφτεί «φιλικά» την Αθήνα για να δηλώσει την στήριξη της στον Αντώνη Σαμαρά έτσι ώστε να περάσουν πιο εύκολα τα νέα μέτρα στην Ελληνική βουλή. (Εντάξει… Ελληνική βουλή που ψηφίζει γερμανικές εντολές. Σε κάτι λεπτομέρειες που κολλάτε …)
Η μήπως έρχεται για να δείξει στην Αμερική ποια είναι η αφέντρα στην Ευρώπη ; Για όποιον δικό της λόγο και αν έρχεται (γιατί σίγουρα δικός μας δεν είναι !!!) οφείλουμε να ανατρέξουμε στην ιστορία για να θυμηθούμε. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε στην Ελλάδα πριν 68 χρόνια. Αν θέλετε , θα το γράψω σαφέστερα. Τι έκαναν οι γερμανοί στην Ελλάδα πριν 68 χρόνια . Ήταν 3 ημέρες πριν αποχωρήσουν ηττημένοι από την μέχρι τότε κατεχόμενη Ελλάδα. Και επειδή ήταν και είναι φιλέλληνες θέλησαν να αφήσουν την σφραγίδα του πολιτισμού τους στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.
Την βομβάρδισαν ανηλεώς , μετατρέποντας σε ερείπια ότι είχε μείνει όρθιο μέχρι τότε. Αυτή την ημέρα , λοιπόν , διάλεξε η ανιστόρητη , (η μήπως όχι ;) , γερμανίδα καγκελάριος για να επισκεφτεί την μοναδική χώρα στην οποία χρωστάει τα άντερά της από τις πολεμικές αποζημιώσεις. Βλέπετε , είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία η Γερμανία χρωστάει ακόμη τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Αφού βρήκε , βέβαια , κότες ηγέτες σε αυτή τη χώρα , καλά κάνει. Ίσως , όμως διάλεξε αυτή την ημερομηνία για να μας θυμίσει ότι μπορεί να μας καταστρέψει όποτε το αποφασίσει ξανά. (Αφέντρα της Ευρώπης , γαρ). Και εμείς ένα έθνος που δεν θυμάται την ιστορία του και είναι καταδικασμένο να την ξαναζήσει , στη χειρότερη μορφή της , έτσι ώστε να την μάθει για τα καλά. Ένα έθνος κολλημένο στον καναπέ του και ενώ ο κόλος του φαρδαίνει επικίνδυνα το μυαλό του στενεύει ακόμη πιο επικίνδυνα.