Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Ο Α. Τσιπρας πηρε στα χερια του την διερευνητικη εντολη και πριν συναντησει τους πολιτικους αρχηγους εθεσε ορους για την συνεχιση των συναντησεων.
Αυτοι οι οροι ειναι : 1. Αμεση ακυρωση μετρων μνημονιου. 2. Ακυρωση νομων που ακυρωνουν εργασιακα δικαιωματα . 3. Προωθηση αμεσων αλλαγων στο πολιτικο συστημα (Αλλαγη εκλογικου νομου). 4. Δημοσιο ελεγχο στο τραπεζικο συστημα. 5. Δημιουργια διεθνους επιτροπης ελεγχου για τον ελεγχο του απεχθους του χρεους. Με τους ορους αυτους θετει τον καθενα προ των ευθυνων του. Οσοι δεν συμφωνησουν εχουν τους λογους τους. Οσοι συμφωνησουν σιγουρα θα ωφελησουν τον λαο και εμεσως πλην σαφως θα παραδεχονται τα μεχρι σημερα λαθη τους. Σαμαρας και Βενιζελος εσπευσαν , βεβαια , να κατηγορησουν τον Τσιπρα για αλαζονεια. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση και προτείνει «ακρότητες» που «οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ», δήλωσε ο Σαμαράς, απορρίπτοντας τις εξαγγελίες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της διερευνητικής εντολής. Ο Σαμαράς καταλόγισε αλαζονεία στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή να σύρει τη χώρα στο χάος». Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά
«δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας […] Διότι αυτά που αναφέρει περί ‘λογιστικής έρευνας του χρέους’ κι άλλες ακρότητες οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ». «Τελικά, ο κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ; Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ;», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς που κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι, ενώ εμφανίζεται ως οπαδός της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, κάνει ό,τι μπορεί για να την υπονομεύσει.
Τι ασυναρτησιες !!! Τι υποκρισια !!!! Αυτός είναι ο στόχος τους. Θέλουν να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, για να πληγώσουν τον λαό. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τις κυβερνητικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνουν ζημιά στον λαό. Στόχος είναι να του αποδείξουν ότι το παιχνίδι θα παιχθεί όπως τους βολεύει αυτούς και όχι όπως θέλει ο ίδιος. Να του “αποδείξουν” ότι σε αυτό το παιχνίδι η δημοκρατία είναι απλά μια υπερεκτιμημένη έννοια. Ένα λαϊκό παιχνίδι, που, πέρα από τις εντυπώσεις δεν προσφέρει τίποτε άλλο στον λαό. Να εμπεδώσουν στη συνείδηση του λαού ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθεί να εκμεταλλευτεί τη Δημοκρατία, για να τους παρακάμψει. Να πείσουν τον λαό πως είναι αδύνατον με τη χρηση των κανονων της Δημοκρατίας να βρει τη λύση που τον βολεύει. Να τον κάνουν να πάψει να ελπίζει σε οποιαδήποτε αλλαγή και να τον καθηλώσουν στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Σε αυτόν τους τον στόχο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την απειρία του Τσίπρα. Εφόσον αυτός εκφράζει σήμερα τον κύριο όγκο της λαϊκής διαμαρτυρίας, είναι και αυτός που πρέπει να παγιδευτεί. Αυτή την παγίδα ετοιμαζουν τα δύο κόμματα του δοσιλογισμού. Οι εγκληματιες , οι κλεφτες , αυτοι που καταβαραθρωσαν την ζωη 10.000.000 Ελληνων με τις επιλογες τους , τα λαθη τους , τις απατες τους αντι να ζητησουν συγχωρεση παριστανουν τωρα τα παλληκαρια ,δηθεν κατα της αλαζονειας. Μα ειναι αλαζονεια η εφαρμογη της αποφασης του Ελληνικου λαου ?
Το αποτελεσμα των εκλογων εδειξε οτι ο λαος επιθυμει αντιμνημονιακη σταση , αναδιαπραγματευση , ελεγχο. Και αυτοι οι δυο (αφου δεν επιασε το κολπο να βαλλουν τον Τσιπρα στην μνημονιακη κομπανια τους ) τωρα τον κατηγορουν για αλαζονεια. Φυσικα , εντεχνα , αποφευγουν την κουβεντα για την ουσια της επαναδιαπραγματευσης , του επαχθους , του ελεγχου των τραπεζων , και το γυριζουν στην αλαζονεια. Προσεξτε ποσες φορες θα ακουστει αυτη η λεξη "ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ" , αυτες τις ημερες απο τα πουλημενα μεσα μαζικης ενημερωσης των εργολαβων και των τραπεζιτων. Συνεχιζουν και μετα το αποτελεσμα να διαστρεβλωνουν την λαικη ετυμηγορια. Ουτε αυτο θα το ξεχασουμε.