Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τα επομενα βηματα της μεταβατικης κυβερνησης.



Εκατό δύσκολες μέρες έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση και στην περιορισμένη θητεία της θα πρέπει άμεσα να απελευθερωθεί η έκτη δόση και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα κατά 50% του χρέους. Ο πρωθυπουργός είχε ήδη σειρά συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών. Ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς του, από τους οποίους αναμένει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.


Σαμαράς: Μεταβατική και ειδικού σκοπού η κυβέρνηση
Το μήνυμα πως το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λ. Παπαδήμο δεν συνιστά μια συγκυβέρνηση, αλλά μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του. Συνεδριάζει η ΚΟ τη Δευτέρα.

Οι ελεγκτές της τρόικας, που θα έρθουν και πάλι στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά όλων των υπουργείων και κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών, με φόντο την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σε συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, με πρώτο την εκταμίευση της 6ης δόσης. Αποκρατικοποιήσεις, νέο φορολογικό νομοσχεδιο, κλειστά επαγγέλματα και προϋπολογισμός, είναι οι προτεραιότητες.