Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

WWW.DIAYLOS10.GR

www.diaylos10.gr

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.

Ανακοινώθηκε η αιτιολογια της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση που αφορά στην προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας και η οποία σχετίζεται με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο. Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων, αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. «Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος» ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη. Το βασικό νομικό διακύβευμα της δίκης αφορούσε στο δικαίωμα στην ετεροδικία, δηλαδή το δικαίωμα της Γερμανίας να μη δικάζεται ως κράτος από δικαστήρια άλλων χωρών και επομένως να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων (στην προκειμένη περίπτωση της Ιταλίας), όταν αυτά κρίνουν ότι η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία είχε προσφύγει στη Χάγη επιδιώκοντας την καταδίκη της Ιταλίας, με το επιχείρημα ότι τα ιταλικά δικαστήρια δεν σεβάστηκαν την ετεροδικία της Γερμανίας όταν έκριναν υπέρ της καταβολής αποζημιώσεων προς τους συγγενείς θυμάτων του ναζισμού στην Ευρώπη. Η ιταλική πλευρά ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ετεροδικία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ότι η ετεροδικία μπορεί να υφίσταται μόνο για την επίλυση διαφορών μεταξύ φιλικών κρατών. Η Γερμανία προσέφυγε και κατά απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, του οποίου η απόφαση, επικυρωμένη από τον Άρειο Πάγο, επιδίκαζε 28 εκατ. ευρώ στα θύματα του Διστόμου που σφαγιάστηκαν από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, η οποία έχει σχέση και με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο δικαιώνει την πρώτη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία έχει ασυλία και δεν μπορεί να μηνύεται σε ξένα δικαστήρια για τα θύματα των ναζί στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιταλο-γερμανική διαφορά αφορά αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, τα οποία, παρά τη δικαστική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισαν και επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου, που τελέσθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Μία από τις συγκεκριμένες υποθέσεις αφορούσε την εκτέλεση, επί ιταλικού εδάφους, της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία είχε επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της σφαγής του Διστόμου. Αυτό το σημείο αποτελούσε και το έναυσμα της ελληνικής παρέμβασης στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας. Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον καθηγητή Στέλιο Περράκη ως πληρεξούσιο, τον πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία Ιωάννη Οικονομίδη, ως αναπληρωτή πληρεξούσιο, τον καθηγητή Αντώνη Μπρεδήμα ως σύμβουλο και δικηγόρο, και τη λέκτορα Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα ως σύμβουλο, παρουσίασε τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα της δικαστικής κρατικής ασυλίας, υπό το φως των εξελίξεων του Διεθνούς Δικαίου σε συνάρτηση με το δικαίωμα των θυμάτων διεθνών εγκλημάτων για επανόρθωση, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Την ελληνική επιχειρηματολογία ανέπτυξαν οι καθηγητές Περράκης και Μπρεδήμας.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ.ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Σήμερα το πρωί, στις 11 ώρα Ελλάδας, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, με την οποία ζητεί να αναγνωριστεί το προνόμιο της ετεροδικίας σε δίκες που αφορούν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών θηριωδιών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η υπόθεση σχετίζεται με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο και αναμένεται με ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς καθώς η απόφαση θα αποφαίνεται για το κατά πόσο τα εγκλήματα πολέμου διέπονται από τους κανόνες συμβάσεως της Χάγης, όπως επισημαίνει ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρης, που δήλωσε πως για τη χώρα «ικανοποιητικό θα είναι αν ανακοινωθεί πως κατά περίπτωση κάμπτεται η ετεροδικία των κρατών, που είναι κάτι ενδιάμεσο». Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε το 1995 από τον νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι κάτοικοι ζητούσαν αποζημιώσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ για ηθική ικανοποίηση για τις θηριωδίες των ναζί στο Δίστομο. Το 1997 το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς δικαίωσε τους κατοίκους του Διστόμου επιδικάζοντας αποζημίωση. Το 2000 το γερμανικό Δημόσιο άσκησε αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απόρριψε την αίτηση αναιρέσεως. Η Γερμανία πάντως αρνήθηκε να καταβάλει τα ποσά της αποζημίωσης και τότε ο Ιωάννης Σταμούλης προχώρησε σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα. Το 2002 το γερμανικό Δημόσιο άσκησε ανακοπή που έγινε δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούσαν να εισπράξουν τα χρήματά τους. Το 2004 υποστηρίχθηκε ότι δυνάμει οδηγίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς μπορούσε να κηρυχθεί εκτελεστή σε άλλο κράτος - μέλος. Ο Ι. Σταμούλης επέλεξε να κινήσει αυτή τη διαδικασία στην Ιταλία όπου το 2008 κηρύχθηκε εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς. Η Γερμανία προσέφυγε τότε στη Χάγη θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας στους κατοίκους του Διστόμου το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία.

ANONYMOUS ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ?

Αν και έγιναν γνωστοί για τις δεξιότητες τους στο hacking και στο πως να διεισδύουν στα πλέον γνωστά και μεγάλα sites του Internet, οι Anonymous φαίνεται να πρεσβεύουν κάτι περισσότερο από αυτό. Τα μέλη των Anonymous πίσω από τις μάσκες του Guy Fawkes (από το βιβλίο κόμικ του Άλαν Μούρ, V for Vendetta) μπορεί να είναι "οποιοσδήποτε από εμάς, και όλοι εμείς μαζί" λένε. "Είμαστε "ανώνυμοι", δεν έχουμε πρόσωπο και υπακούμε μόνο στους φυσικούς νόμους" συμπληρώνουν. Η αμφιλεγόμενη για πολλούς ομάδα ("collective" ή κολεκτίβα όπως λένε οι ίδιοι) έχει χαρακτηριστεί από τον τύπο ως "ακτιβιστές χάκερς" (hacktivists), "οι εκδικητές του web" ή απλώς ως "internet gathering". Αν και μερικές φορές οι επιθέσεις σε διάφορα sites γινονται απο λιγους, κάποιες φορές επιτίθενται κατά χιλιάδες όπως συμβαίνει και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Από τις 18 Ιανουαρίου έως στις 24 Ιανουαρίου του 2012 έχουν "ξεσηκώσει" κυριολεκτικά το Internet. Το "online κίνημα" των Anοnymous όμως λέγεται πως ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο άτομα! Επιπλέον η σχέση τους με το κίνημα "Occupy Wall Street" πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πολύπλευροι, πολυτάλαντοι, διαφορετικοί, όμοιοι, επιθετικοί, χαοτικοί, ρομαντικοί, ποιητές, ζωγράφοι, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, μοναχικοί είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να τους χαρακτηρίσεις, αφού δεν είναι "ένας" αλλά "πολλοί". Οι ανώνυμοι, δεν είναι ποτέ η ίδια ομάδα πάντα, αλλά "αλλάζει", "εμπλουτίζεται" και "μετουσιώνεται". Το σλόγκαν τους, είναι το: "We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us". Οι "Ανώνυμοι" δεν δέχονται κάποιο χαρακτηρισμό και δεν χρησιμοποιούν ονόματα. Η ονομασία ωστόσο Anonymous φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα του διαδικτύου, όπου κάποιος μπορεί να σχολιάσει ή να αναρτήσει μία ιδέα ή μια φωτογραφία ανώνυμα στο Internet. Η χρήση της ονομασίας Anonymous ξεκίνησε στα imageboards σαν το 4chan.org όπου αρκετοί χρήστες σχολίαζαν ως ανώνυμοι. Μάλιστα αρκετοί άρχισαν να αστειεύονται με τον χαρακτηρισμό "Anonymous" που συνόδευαν τα σχόλια, παριστάνοντας ότι απευθύνονται σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο που έχει αυτή την ονομασία. Και έτσι ξεκίνησε. Δεδομένου ότι η δημοτικότητα των imageboards όπως το 4chan.org αυξήθηκε, η ιδέα των Anonymous ως μία ομάδα ανώνυμων ατόμων με κοινή διαδικτυακή ταυτότητα, ως μία δηλαδή ψηφιακή οντότητα, μετατράπηκε σε Internet meme.
Ταυτότητα. Οι ρίζες των Anonymous ξεκινούν από το 2003 όταν εμφανίστηκαν στο γνωστό site 4chan, αντιπροσωπεύοντας την ιδέα μίας μαζικής online κοινότητας χρηστών που θα αποτελούσαν ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο ψηφιακό εγκέφαλο. Ρίζες επίσης των Anonymous μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, πριν το 4chan.org, στα ακτιβιστικά χάκερ γκρουπ των Cult of the Dead Cow και Electronic Disturbance Theater ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είχαν στενούς δεσμούς με την ομάδα χάκερς LulzSec, αν και το αρνούνται αφού οι περισσότεροι αυτοχαρακτηρίζονται ως AntiSec. Υπάρχουν "αναρχικά" στοιχεία στην "ταυτότητα" τους, αναμφισβήτητα, γεγονός που έχει προκαλέσει κριτική, αμφισβήτηση και διαμάχες στο Internet σχετικά με τους σκοπούς και τις προθέσεις αυτής της "συλλογικής οντότητας". Οι Anonymous έδειξαν σχεδόν από το ξεκίνημα της ύπαρξης τους, ως σύνολο, ότι θα σχετίζονται με την διαδικτυακή ακτιβιστική δράση, την οργάνωση διαμαρτυριών, online και μη προωθώντας τo ελεύθερο Internet, την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του λόγου και κυρίως την ελευθερία της διακίνησης πληροφοριών στο Internet. Την ευθύνη διάφορων δράσεων που πιστώνονται στους "Anonymous" αναλαμβάνουν πολλές φορές άτομα άγνωστων στοιχείων που αυτοαποκαλούνται "ανώνυμοι" και αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να δώσουμε σημασία, με την έννοια ότι οι Anonymous προσφέρουν - χάρη στην ιδιότητα τους - άλλοθι σε διάφορα άτομα να επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις με άλλοθι την ανωνυμία Είναι το τίμημα φαίνεται, για να αυτοαποκαλείται μία online ομάδα "Ανώνυμοι", αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να κρυφτεί μέσα από την ανωνυμία που προσφέρει το ίδιο το διαδίκτυο. Δεν θα βρείτε την ομάδα Anonymous κάπου στο Internet συγκεκριμένα πάντως, ωστόσο υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που σχετίζονται με την δράση τους. Μερικές από αυτές είναι το anonops.blogspot.com, 4chan.org, Anonnews.org, anonyops.com και άλλες ενώ δεν κρύψανε την συμπάθεια τους για το Wikileaks. Σύμφωνα με την Wikipedia, "Οι Anonymous αντιπροσωπεύουν ευρέως την ιδέα οποιοσδήποτε και όλοι οι άνθρωποι μαζί να λειτουργούν ως μία ανώνυμη ομάδα. Χάρη στην ονομασία πολλαπλής χρήσης, τα άτομα που μοιράζονται το όνομα χρήστη"Anonymous" υιοθετoύν άμεσα μια κοινή διαδικτυακή ταυτότητα, η οποία χαρακτηρίζεται ως ηδονιστική και ανεμπόδιστη. Η συνειδητή υιοθέτηση της ονομασίας έχει και την σατιρική της πλευρά ως αποτέλεσμα του online disinhibition effect". Το γεγονός ότι οι Anonymous δεν έχουν κάποιον ως ηγέτη - αναμφισβήτητα υπάρχουν ορισμένοι με περισσότερο ενεργό ρόλο από άλλους, που σχεδιάζουν επιχειρήσεις, που δημιουργούν video ή βγάζουν ανακοινώσεις - δεν τους εμποδίζει από το να κερδίζουν μέλη καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εισχώρηση στην συλλογική οντότητα των Anonymous δεν περιλαμβάνει κάποια... τελετουργία για να γίνει κάποιος Anonymous. Θα τους βρείτε στο Internet, σε φόρα, σε κοινωνικά δίκτυα ή ακόμα και στον δρόμο, όταν διαμαρτύρονται ενάντια στο 1%, όταν ξεχύνονται στους δρόμους φορώντας τις μάσκες του Guy Fawkes για να υποστηρίξουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης διακίνησης των πληροφοριών. Τους είδαμε μαζί με το κίνημα Occupy Wall Street να διαμαρτύρονται. Για να φτάσουν βεβαίως μέχρι τον δρόμο, προσπαθούν να κινητοποιήσουν τον κόσμο μέσα από video στο YouTube, μέσα από ιστοσελίδες όπως το 4chan, το Facebook, το Twitter, από κανάλια στο IRC και παλαιότερα από την Encyclopædia Dramatica κ.α. Ενέργειες. Κατά καιρούς, οι Anonymous επιδίδονται σε μαζικές επιθέσεις hacking για να υπερασπιστούν τον σκοπό τους, τα δικαιώματα τους, όποια και αν είναι αυτά κάθε φορά. Στις τελευταίες επιθέσεις, από τις 18 Ιανουαρίου έως σήμερα, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το LOIC (Low Orbit Ion Cannon) και μάλιστα ακόμα και javasript έκδοση του - με την βοήθεια του οποίου πραγματοποιούσαν DDoS (Denial Of Service) επιθέσεις σε κυβερνητικά sites με στόχο να τα ρίξουν. Είχαν όμως και βοήθεια από άλλες ομάδες hacker. Πολλές εκατοντάδες sites "έπεσαν" και συνεχίζουν να "πέφτουν" από τα ψηφιακά πυρά τους ως αντίποινα για την υποστήριξη εταιρειών στα νομοσχέδια SOPA, PIPA και ACTA καθώς και για το "κλείσιμο" του megaupload.com. Αν και Anonymous, κατάφεραν να "φτιάξουν το όνομα τους" προκαλώντας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, συγκεκριμένα πρόσωπα (όπως τον Justin Bieber, την Lady Gaga για την υποστήριξη τους στο SOPA κ.α.), τις "αστυνομικές αρχές" (από το FBI έως αστυνομικά τμήματα για τον ξυλοδαρμό του κινήματος Occupy Wall Street), υπουργεία δικαιοσύνης (όπως των ΗΠΑ) ακόμα και κυβερνήσεις διάφορων κρατών στον κόσμο (των ΗΠΑ, της Πολωνίας, της Βραζιλίας κ.α). Από το 2010 έως σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 60 συλλήψεις ατόμων, στην Τουρκία, στην Αυστραλία, στην Δανία, στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο που οι αρχές υποστηρίζουν ότι ανήκουν στους Anonymous και ο Τύπος, εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες πρόσφεραν την απαραίτητη δημοσιότητα για να αποκτήσουν περισσότερη δημοτικότητα, έστω και αν οι Anonymous, όπως λένε, δεν την χρειάζονται και δεν την θέλουν. Ιστορία Μερικές από τις πολλές επιχειρήσεις των Anonymous είναι οι παρακάτω. 2003 - Από τα βάση του φόρουμ του 4chan.org, όπου συναντιόντουσαν οι λάτρεις των manga και των anime, σχηματίστηκε κατά πάσα πιθανότητα ο πυρήνας του "κινήματος" 2008 - Αυτή την χρονιά, μεταξύ άλλων διοργανώθηκε πορεία από Anonymous φορώντας μάσκες του Guy Fawkes προς την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ενώ άλλοι χτύπησαν την ιστοσελίδα της με επιθέσεις DDoS. Η ενέργεια ονομάστηκε Project Chanology και είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε να μην ασπαστεί την αίρεση αλλά και για να μην διαγραφεί ένα video με τον Tom Cruise από την δημόσια θέα. 2009 - Στην Αυστραλία, η κυβέρνηση σε συννενόηση με τους παρόχους Internet (ISPs) σχεδιάζει να λογοκρίνει το Internet ενώ οι πάροχοι έχουν εντολές να παρακολουθούν τους χρήστες για τυχόν παραβάσεις του νόμου. Οι Anonymous ως αντίποινα επιτίθενται στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα. Η ενέργεια είχε την ονομασία "Operation Didgeridie ή Operation Titstorm" επειδή λογοκρίθηκε μία φωτογραφία μίας μάνας με την κόρη της που είχαν ποζάρει γυμνόστηθες. 2009 - Σε αντίποινα για την διαγραφή διάφορων video με μουσική, που παραβίαζαν κατά το YouTube και τις δισκογραφικές εταιρείς πνευματικά δικαιώματα, οι Anonymous πλημμύρισαν του YouTube με πορνογραφικά video "μεταμφιεσμένα" σε οικογενειακά video. Η επιχείρηση ονομάστηκε Operation Porn Day. 2010 - Ο Julian Assange, βασικός εκπρόσωπος και συντάκτης των Wikileaks συννελήφθει από τις αρχές επειδή διέρρευσε διάφορα έγγραφα που δεν ήθελαν οι ΗΠΑ. Οι Anonymous κύρηξαν την έναρξη της "Operation Payback" (Operation Avenge Assange) και επιτέθηκαν μεταξύ άλλων σφοδρά και στο PayPal επειδή ανέστειλε τον λογαριασμό του WikiLeaks. 2011 - Αυτή την χρονιά έγιναν πολλά, αλλά ξεχωρίζουν μερικά. Ο τότε CEO της εταιρείας ασφάλειας HPGary, Aaron Barr, έφτασε κοντά υποτίθεται σε μερικά μέλη των Anonymous και από συνομιλίες του που διέρρευσαν στο Internet έγινε γνωστό ότι ήθελε να αποκαλύψει στις αρχές τις πραγματικές ταυτότητες ορισμένων μελών των Anonymous ή και να πουλήσει τα στοιχεία - όπως λένε οι Anonymous - στο FBI. Η HPGary δέχτηκε τρομερή επίθεση - Operation HPGary - από ιδιαίτερα δεξιοτέχνες hackers "κλέβοντας" και βγάζοντας σε κοινή θέα στοιχεία πολλών εργαζόμενων της εταιρείας. Ο Aaron Barr εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το συμβάν. 2011 - Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι θα επιτεθούν στην Sony (Operation Sony) επειδή η εταιρεία κινήθηκε δικαστικά εναντίον του George Hotz. Αν και αρνήθηκαν μέσω του AnonOps στην συνέχεια την συμμετοχή τους στην... αποδιοργάνωση του PlayStation Network, λέγεται ότι ένα άλλο group των Anonymous είχε την ευθύνη της επίθεσης. 2011 - Οι Anonymous πραγματοποιούν επίθεση σε διάφορες παράνομες ιστοσελίδες και darknets σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παιδική πορνογραφία. Η επιχείρηση έχει την ονομασία "Operation Darknet". Επιπλέον την "έπεσαν" και σε ένα τηλεοπτικό σόου με κοριτσάκια, το Toddlers and Tiaras, τα οποία ωστόσο ντύνονται ως ενήλικες... γυναίκες από τις μαμάδες τους. Η επιχείριση ονομάστηκε "Operation Innocence". 2011 - Οι Anonymous μαθαίνουν για τα νομοσχέδια SOPA και PIPA και προειδοποιούν το Κογκρέσο. Αργότερα, ανακοινώνουν την "Operation Blackout" και προειδοποιούν τους πολίτες των ΗΠΑ και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανησυχούν για την ελευθερία τους. Από την άλλη, απειλούν την Sony για την υποστήριξη στο SOPA. 2012 - Οι Anonymous ανακοινώνουν την Operation Revenge για να εκδικηθούν για το κλείσιμο του file-sharing site, Megaupload.com. Εξαπολύουν τεράστια επίθεση κατά χιλιάδες και καταφέρνουν να "ρίξουν" πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βραζιλίας αλλά και της Πολωνίας επειδή υποστηρίζει το ACTA. 2012 - Η επιθέσεις γενικεύονται με τους Anonymous να ανακοινώνουν την αρχή του Πρώτου Παγκόσμιου Κυβερνοπόλεμου με χιλιάδες ακτιβιστές χάκερ να επιτίθενται μαζικά σε sites είτε χρησιμοποιώντας συντονισμένα το LOIC είτε ανεξάρτητα πραγματοποιώντας hacking σε πολλές ιστοσελίδες εταιρειών που υποστηρίζουν τα SOPA, PIPA, ACTA, για το κλείσιμο του Megaupload.com και κ.α. Η ανωνυμία όμως προσφέρει πρόσφορο έδαφος για να "κάνουν την δουλειά τους" τυχάρπαστοι και κακοποιά στοιχεία και αυτό είναι αναμφισβήτητα επικίνδυνο και για το "κίνημα", την συλλογική οντότητα τους και βεβαίως για την υστεροφημία τους, αλλά ισχύει κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι, αφού δεν ενδιαφέρονται για την φήμη τους, σωστά; Ο απλός κόσμος πάντως τους φοβάται, επειδή απλώς ξανοίγεται μπροστά τους το "άγνωστο". Οι αρχές επίσης υποστηρίζουν ότι οι "Ανώνυμοι" είναι επικίνδυνοι, υπό την έννοια ότι δεν μπορούν να καταπολεμήσουν κάτι που δεν υπάρχει, που δεν υφίσταται. Και εκεί είναι που έχουν το πλεονέκτημα οι ακτιβιστές χάκερ, όπως χαρακτηρίζονται από πολλούς. Η ανωνυμία είναι μία εξαιρετική κάλυψη, αλλά αυτό είναι από την άλλη ένα αφελές συμπέρασμα. Είτε σας ενδιαφέρει, είτε όχι, οι "Ανώνυμοι" βρίσκονται κάπου εκεί έξω, παρατηρώντας τα γεγονότα και επεμβαίνοντας όπου κρίνουν αυτοί ότι είναι απαραίτητο. Ξέρουμε γιατί χρησιμοποιούν την ανωνυμία... Ξέρουμε για τις ακτιβιστικές πράξεις τους... Ξέρουμε τους λόγους που "παραβαίνουν τους νόμους μερικές φορές..." αν και εκείνοι αρνούνται ότι υπάρχουν τέτοιοι νόμοι.

ANONYMOUS VS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης «χτύπησε» η ομάδα χάκερ των «Anonymous». Μπαίνοντας στο site του υπουργείου έρχεται κανείς αντιμέτωπος με το ηχογραφημένο μήνυμα της διεθνούς διαδικτυακής οργάνωσης, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη ενώ έχει καταλύσει τη δημοκρατία και έχει αναγκάσει το λαό να υποφέρει. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης των Anonymous στην Ελλάδα.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι χάκερ μέσα από την ιστοσεςλίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους». «Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης». «Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο» , λέει κλείνοντας. «Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε»

ΜΙΣΘΟΙ,ΔΩΡΑ,ΤΡΟΙΚΑ, ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.....

Οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται το απόγευμα, στις 17.00, να αποφασίσουν αν θα δεχθούν ή όχι το τελεσίγραφο της τρόικα με τα σκληρά μέτρα. τριμερής επιμένει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και σε απολύσεις στο Δημόσιο, την ώρα που τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει υπερβολικά και, ουσιαστικά, δεν υπάρχει χρόνος για διαβουλεύσεις. αι αυτό γιατί η συμφωνία με την τρόικα θα πρέπει να γνωστοποιηθεί τη Δευτέρα στο Eurogroup, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του κουρέματος του ελληνικού χρέους και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση.
Προκαταβολικά μέτρα για το 2012 ζητά η τρόικα, υπό το βάρος της διαπίστωσης ότι η ελληνική οικονομία δεν θα υποστεί ύφεση 2,8% όπως γράφει ο προϋπολογισμός αλλά παραπάνω από 3,5%.
Έτσι, και παρά το γεγονός ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2011 φαίνεται να κλείνει πολύ κοντά – αν όχι οριακά χαμηλότερα- στο 9% του ΑΕΠ, έχει συμφωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών στη λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία θα είναι τελικά περίπου 2 δισ. ευρώ και όχι 2% του ΑΕΠ (4,4 δισ. ευρώ) όπως λανθασμένα διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες από παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν υπήρχε η απειλή πολλαπλάσιας ύφεσης, αυτή τη φορά η τρόικα θα μπορούσε ακόμα και να έρθει στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει σχεδόν ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και να μη ζητήσει, όπως συνήθως κάνει, πρόσθετα μέτρα. "Δυστυχώς", το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έσωσε την παρτίδα των εσόδων κυριολεκτικά στο παρά πέντε και με βασικό αρωγό τις εισπράξεις περίπου 2 δισ. ευρώ του ειδικού τέλους ακινήτων (όταν η τρόικα εκτιμούσε ότι δεν θα εισπραχθούν περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ) κατάφερε να φέρει σε ισορροπία τα έσοδα. Με τη «βοήθεια» περικοπών στο ΠΔΕ άλλωστε αλλά και μερική παύση πληρωμών δημοσίων δαπανών στην εκπνοή του έτους ( ενδεικτικό παράδειγμα το πάγωμα επιστροφών φόρων που δεν είναι το μοναδικό), οι δαπάνες έκλεισαν σε επίπεδα χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, παρ’ ότι τα νούμερα δεν θα είναι οριστικά έως τις αρχές Μαρτίου, εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια το έλλειμμα να διαμορφωθεί πέριξ του 9% του ΑΕΠ, όταν ο τελευταίος στόχος αφορούσε έλλειμμα 8,9%. Έτσι πρόσθετα διορθωτικά μέτρα για το 2011 δεν χρειάζονται. Απαιτούνται όμως από την τρόικα προληπτικά μέτρα για το 2012 λόγω μεγαλύτερης ύφεσης. Τα μέτρα αυτά θα είναι κοντά στο 1% του ΑΕΠ, ίσως κατά τι υψηλότερα, και θα προέρχονται αποκλειστικά από την πλευρά των δαπανών. Θα αφορούν δηλαδή σε περικοπές δαπανών στους τομείς Υγείας και Άμυνας αλλά και σε κλείσιμο δημοσίων φορέων που θα οδηγήσει σε απολύσεις των υπαλλήλων οι οποίοι απασχολούνται σε αυτούς. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο. Σε αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η στάση των κομμάτων απέναντι στα μέτρα που θα λάβει η χώρα στο πλαίσιο της διπλής διαπραγμάτευσης για PSI και δανειακή σύμβαση. Στην συνάντηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και σε ότι αφορά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, θέμα που κρατά ψηλά στην ατζέντα η τρόικα. Η κατάσταση περιπλέκεται μετά και τη χθεσινή απόφαση των κοινωνικών εταίρων να υπερασπιστούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να στείλουν επιστολή και προτάσεις προς την κυβέρνηση. Παράλληλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το εάν αυτή θα γίνει με εργαλεία άνευ ψήφου ή με κοινές μετοχές. Τη συμφωνία για διατήρηση του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και για την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, μετά τη λήξη τους, επιβεβαίωσαν ΓΣΕΕ και εργοδότες. Ωστόσο, η ΓΣΕΕ απέρριψε την πρόταση για πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων. Βολές εντός και εκτός του κόμματος εμπεριείχε η ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο. Έστειλε μήνυμα, δηλώνοντας πως είναι αυτός ο αρχηγός μέχρι την αλλαγή ηγεσίας, αφήνοντας παράθυρο να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών. Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου 4 ώρες, η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με τους επικεφαλής της τρόικας. Στη συνάντηση τέθηκαν οι απαιτήσεις των δανειστών για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς (κατώτατος και 13ος- 14ος μισθός, επικουρικές συντάξεις, κλαδικές συμβάσεις, κ.λπ.), από τις οποίες θα προέλθει περαιτέρω μείωση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων κατά 25%. Για τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα ενημερωθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, οι οποίοι και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.