Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στο Ευρωπαικο δικαστηριο για το εκτακτο τελος.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα προσφύγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι». 'Εκρινε ωστόσο ότι η επιβολή του τέλους είναι συνταγματική καθώς το «χαράτσι» δεν θα εισπράττεται σε μόνιμη βάση, αλλά έχει παροδικό χαρακτήρα (δύο χρόνια). Ο κ. Αργυρός, εκτος του ότι εκπροσώπησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Καλαμάτας (τον Δ.Σ.Α. τον εκπροσώπησαν ακόμη οι Θ. Σχοινάς, Στάθ. Μπακάλης και Δέσποινα Στειροπούλου) έχει καταθέσει ατομική αγωγή κατά της επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών. Σε δήλωσή του εκφράζει «την ικανοποίησή του που το Σ.τ.Ε. προέβη σε μια μεγάλη τομή, καθώς: α) έκρινε μνημονιακό νόμο αντισυνταγματικό, β) έκρινε μια για πάντα ότι η Δ.Ε.Η. δεν μπορεί να κόβει το ρεύμα σε οποιον δεν μπορεί να πληρώνει το "χαράτσι" αφού το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και γ) έκρινε ότι το "χαράτσι" είναι νόμος περιορισμένης χρονικής ισχύος, με τεράστιες συνέπειες για το μέλλον». Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας αναμένουν μέσα στους επόμενους μήνες τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να προσφύγουν στο Στρασβούργο. Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η Δ.Ε.Η. θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το «χαράτσι» που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος. Παράλληλα, το Σ.τ.Ε. έκρινε ότι η επιβολή του χαρατσιού είναι συνταγματική και νόμιμη. Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος. Συγκεκριμένα, το «χαράτσι» έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Πριν από λίγο καιρό, ένας από τους πολιτικούς «αρχηγούς», βγαίνοντας από σύσκεψη, δήλωσε ότι εκείνος δεν θα συμβάλει στην έκρηξη της επανάστασης των εξαθλιωμένων! Επίκειται λοιπόν επανάσταση των εξαθλιωμένων και οι υπόλοιποι δεν έχουμε πάρει χαμπάρι; Επανάσταση εξαθλιωμένων στην Ιστορία δεν έχει σημειωθεί - με την προϋπόθεση βέβαια ότι σεβόμαστε την κυριολεξία του όρου- γιατί, πολλές δικτατορίες αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται επανάσταση! Οι εξαθλιωμένοι δεν είναι σε θέση να κάνουν επανάσταση, γιατί κάθε στιγμή ψάχνουν να βρουν ένα κομμάτι ψωμί. Μπορούν όμως να κάνουν κάτι άλλο οι εξαθλιωμένοι. Μπορούν να κλέψουν, να αρπάξουν, να καταστρέψουν, να καταλάβουν σπίτια και καταστήματα, ακόμη και να σκοτώσουν - αλλά αυτό δεν είναι επανάσταση. Είναι αυτό που τα παλαιά - με ορισμένο ιδεολογικό προσανατολισμό - εγχειρίδια Ιστορίας περιέγραφαν ως «εξέγερση του όχλου» -"της μαζας" , ο «όχλος» είναι οι εξαθλιωμένοι που άδειαζαν ολόκληρες αποθήκες με σιτάρι για να φάνε τα παιδιά τους και που σε περίπτωση γενικευμένης αναταραχής άνοιγαν ακόμη και φυλακές, για να βγουν οι φυλακισμένοι-θύματα και αυτοί των ίδιων ταξικών σχέσεων. Σε όξυνση αυτών των σχέσεων βρισκόμαστε σήμερα μόνο που πια δεν εξικνούνται τα πράγματα σε επίπεδο εθνικό, αυτή τη στιγμή ο ταξικός εχθρός για να λεηλατήσουμε τις αποθήκες του δεν είναι δίπλα μας, είναι «αλλού» και ούτε πού είναι μα ούτε και ποιος είναι ξέρουμε. Μην ειναι η "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" , μην ειναι "Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" , μην ειναι "Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ" , μην ειναι "ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ" ? Είναι κάμποσα χρόνια, που μία από τις θεωρίες της μόδας που συχνά εμφανίζονται και κάνουν θόρυβο , μιλούσε για κοινωνία των δύο τρίτων. Οι δύο θα ζούνε και ο ένας θα είναι ο «εξαθλιωμένος». Αυτό σήμερα μοιάζει ειδυλλιακό. Οι «εξαθλιωμένοι» είναι τα δύο τρίτα.

Ποιοι ειναι τελικα οι στοχοι τους

Τι θελει να επιτυχει η διορισμενη κυβερνηση με τις αποφασεις που παιρνει , αλλα και με αυτες που προαναγγελλει οτι θα παρει ? Ανακοινωνει οτι θα περικοψει τις αποζημιωσεις στις απολυσεις εργαζομενων , θα κοψει το επιδομα γαμου , θα κοψει το εφ'απαξ συνταξιοδοτησης στον ιδωτικο τομεα (αλλα μαλλον και στον δημοσιο). Δεν ειμαι οικονομολογος αλλα αναρωτιεμαι αν δεν υπαρξει χρημα στην αγορα , αν κανεις δεν αγοραζει γιατι δεν ξερει τι του ξημερωνει , αν απολυονται οι εργαζομενοι , με μαξιμουμ αποζημιωση 4 μισθων ,μετα απο 25 χρονια δουλειας ,στον ιδιο εργοδοτη πως θα υπαρξει αναπτυξη ? Ολο αυτο το σεναριο ειναι φτιαγμενο για να ωθηθουν ολοι οι Ελληνες στην εξαθλιωση , χωρις ιχνος αξιοπρεπειας να αναζητουν την ελεημοσυνη των εργοδοτων τους , να τα κατεβαζουν οποτε τους ζητηθει , να μην ξανασηκωσουν κεφαλι. Οι στρατευμενοι δημοσιογραφισκοι γλυφουν εκει που μεχρι εχθες εφτυναν για να μη χασουν τα κεκτημενα τους ,ξεχνωντας οτι και η δικη τους σειρα ερχεται. Κανεις δεν μπορει να μεινει εξω απο αυτο τον χορο της φωτιας. Επιπτωσεις θα υπαρξουν στις ζωες ολων μας. Σηκωθειτε επιτελους απο τους γ--------ς καναπεδες σας , σταματειστε να αποχαυνωνεστε στην πουλημενη τηλεοραση και αγωνιστειτε για το λιγο δικο σας μελλον και για το μακρυ μελλον των παιδιων σας. Δωστε τους το παραδειγμα της αποψης σας , της αγωνιστικοτητας σας , των διεκδικησεων σας. Μην σκυβετε αλλο !!!!! Οσο σκυβετε , τοσο πιο βαθεια θα μπαινει μεσα σας η υφεση , ο μαρασμος , η καταθλιψη. Ζωη δεν ειναι να ξυπνας και να κοιμασαι παλι. Ζωη ειναι να 'σαι ξυπνητος οταν κοιμουνται οι αλλοι.

ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ.ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ.

Ο Παπανδρου, ο Βενιζελος και ο Σαμαρας προσυπεγραψαν πρκλητικα αδικες αποφασεις στο πλαισιο του νεου μνημονιου, οι οποιες στερουν απο τους ανεργους και τις οικογενειες τους βασικα δικαιωματα. Η μειωση του κατωτατου μισθου κατα 22% ειχε ως συνεπεια την αναλογη μειωση του επιδοματος ανεργιας , το οποιο συνδεεται με αυτον. Ο Βενιζελος και ο Κουτρουμανης προσπαθησαν να αποσυνδεσουν για προφανεις προεκλογικους λογους , το επιδομα ανεργιας απο τον μειωμενο κατωτατο μισθο , η αντιδραση ομως της τροικας υπηρξε αμεση και δυναμικη ,κατα πολυ περισσοτερο απο τους ιδιους τους ενδιαφερομενους. Τους επανεφερε στην ταξη εκθετοντας τους ανεπανορθωτα στην αντιληψη των Ελληνων πολιτων. Σε ολη την διαρκεια των διαπραγματευσεων με την τροικα οι ηγεσιες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. προεβαλλαν ανυπαρκτες ...κοκκινες γραμμες , ενω απο την πισω πορτα προετοιμασαν το εδαφος για την απωλεια τριων τουλαχιστον μισθων ανα ετος , αντι να μειωσουν αντιστοιχα τα εξοδα του δημοσιου τομεα. Το αποτελεσμα ηταν το τελειωτικο χτυπημα στους ανεργους μιας και αυτοι ειναι οι ..καταγεγραμμενοι ενω οι γνωστοι -αγνωστοι φοροφυγαδες ειναι παντα στο απυροβλητο ,ενισχυοντας την ενναλλαγη του δικοματισμου. Ειναι ενα κοινωνικο και οικονομικο σκανδαλο η μειωση του επιδοματος ανεργιας. Οι γονυπετεις ηγεσιες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. θα μπορουσαν να εξασφαλισουν για λογαριασμο του δημοσιου τομεα τουλαχιστον το μισο απο το ποσο που στερησαν απο τους εκατονταδες χιλιαδες ανεργους και τις οικογενειες τους , κοβωντας προκλητικα επιδοματα των βουλευτων και των δουλικων τους.Αντιθετα ομως ολοι βολευτηκαν , ο καθενας με τον τροπο του , για να στειλει στη συνεχεια το συστημα εξουσιας τον λογαριασμο της σκοτεινης ιδιοτελειας και της πρκλητικης αναποτελσματικοτητας στις οικογενεις των ανεργων που , ουτως η αλλως οι ιδιοι δημιουργησαν. Αποδεικνυουν λοιπον οτι δεν ειναι μονο ανικανοι να προλαβουν τις καταστροφες αλλα απλως λειτουργουν κατω απο εντολες ανωτερων τους με σκοπο να διαλυσουν τον Ελληνικο κοινωνικο ιστο , να οδηγησουν τους Ελληνες στην αναξιοπρεπεια και την δουλικη συμπεριφορα.