Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Νοιωθω τυχερος. Η τηλεοραση μας ανοιγει τα ματια για το τι ειναι πραγματικοτητα. Παρακολουθωντας τις τελευταιες εβδομαδες εμαθα και πειστηκα πως τα δυσκολοτερα επαγγελματα ειναι αυτα του αρχιμαγειρα (chef) , του μοντελου - κρεμαστρα και του τραγουδιστη. Χιλιες φορες να ανεβοκατεβαζεις τενεκε στην οικοδομη παρα να σε κρινει ο Μαμαλακης , να σε ντυνει ο Κοτεντος , να σε μανατζαρει ο Μουρατιδης. Καλυτερα λιμενεργατης στην Δραπετσωνα η σκουπιδιαρης στα Δυτικα προαστεια.
Αγωνια ο μαγειρας αν θα του δεσει η σως με βινεγκρετ , αγωνια η αμορφωτη βλαχοκρεμαστρα μοντελα αν θα διασχισει την πασαρελα στα τριανταποντα , χωρις να σπασει την μεση περισσοτερο απο οσο πρεπει , αγωνια και ο καλλιτεχνης για την κριτικη που θα ασκησει ο super - duper wow κριτης πριν "πηδηχτει απο το παραθυρο..."
Το κοινο παρακολουθει με αγωνια ... Θα σφιξει ο κωλος της μοντελας για να χωρεσει στο μεταξωτο στρινγκ η θα αναγκαστει να φωτογραφηθει , τελικα, γυμνη , πραγμα που θα καταρακωσει την οικογενεια της και το Ε.Σ.Ρ. και θα τσαντισει επισης τον ανεργο γκομενο της , ο οποιος ειναι λιγο ανατολιτης , και δεν τα σηκωνει αυτα , εκτος αν η γυμνη φωτογραφηση ειναι καλοπληρωμενη....
Ολα αυτα λεγονται REALITY δηλαδη πραγματικοτητα. Μα αυτη η πραγματικοτητα δεν μας αφορα. Ισως αφορα αυτους που πηγαινουν σε εστιατορια των 80 ευρω το ατομο , η αγοραζουν ζακεττες των 250 ευρω , η ακουμπαενε 180 ευρω σε " ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ" . οπου ..τραγουδουν αριστεροι αντιεξουσιαστες καλλιτεχνες. Αυτην την πραγματικοτητα την αφηνω για τους παραπανω. Εγω αγωνιω για το αυριο των παιδιων μου , για την παιδεια τους , για τον κοσμο που τους αφηνω να ζησουν. Για τις αρχες και τα νεα ηθη που διαπλαθονται σημερα και με αυτα θα πρεπει να ρυθμισουν το αυριο τους. Και ετοιμαζω την απολογια μου για οταν θα με καλεσουν για τον κοσμο που θα τους παραδωσω. Και θα αρχιζει καπως ετσι " Λυπαμαι , ισως δεν εκανα οσα επρεπε....."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου